Apen op reis...

De laatste tijd krijgen we vooral apen binnen, maar vorige vrijdag (25 april) zijn er nog eens een aantal weggebracht. Het gaat om twee kuifmangabeys en een Japanse makaak.
De kuifmangabeys hebben twee en een half jaar in het Natuurhulpcentrum verbleven. Het waren bijzonder agressieve dieren, die bij hun eigenaar weg moesten omdat ze hem aangevallen hadden. De Japanse makaak was door mensen gekocht van zigeuners. Zoals het zo vaak gaat, bleek dit dier ook geen doetje, het bleek te bijten en moest dus weg.
Zowel de kuifmangabeys als de makaak gaan naar het opvangcentrum Cefn-Yr-Erw in Wales, hetzelfde centrum als waar onze voormalige bewoonster Nakima (de chimpansee) verblijft. Klik hier om de website van het centrum te bezoeken.
De dieren zijn door de uitbater van het Welshe centrum zelf bij ons opgehaald en de hele actie is zelfs gefilmd door de Britse omroep BBC. De dieren krijgen zeker een mooie toekomst in Wales. De kuifmangabeys krijgen op termijn een gloednieuw verblijf. De Japanse makaak zal kennismaken met een soortgenoot.
 

Apen op reis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..