Arbeiders Norbord redden everzwijnbaby's

Vanmiddag liep er een telefoontje binnen uit Genk. Daar hadden arbeiders van het bedrijf Norbord twee everzwijntjes gered uit een waterbekken.

Het waterbekken stond gelukkig dan wel droog, maar de jongen waren erin gesukkeld en konden er door de steile wanden niet meer uit. Twee arbeiders ontfermden zich over de biggen en slaagden erin de dieren te vangen. Een interventieploeg die een ekster uit de bibliotheek van Genk ging vangen, reed gelijk door naar het industrieterrein om de dieren op te halen.

Omdat er nergens een geschikt terrein werd gevonden om de jongen vrij te laten én omdat we niet wisten waar de moeder zich bevond, werd besloten de dieren mee naar Opglabbeek te nemen.

De jonge zwijntjes verblijven momenteel in een afgezonderde ruimte zodat ze wat tot rust kunnen komen. Deze dieren hebben in eerste instantie nog melk nodig en dat zullen ze vanavond voor de eerste keer krijgen...

Arbeiders Norbord redden everzwijnbaby

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..