Arme gieren...

U hoorde het ongetwijfeld al in het nieuws: er zijn gieren in het land...

Een erg vreemd zicht om deze dieren in onze contreien te zien, maar we zijn nog het meest geschrokken van de reactie van Minister Kris Peeters. De minister van Leefmilieu verbood immers om de hongerige dieren te voederen, op basis van de raadgevingen van zogenaamde ‘specialisten’.

Het kan volgens ons inderdaad niet dat zomaar iedereen slachtafval gaat rondstrooien, maar de overheid kon wel in enkele reservaten een éénmalige gecontroleerde voederplaats inrichten.

Wat voor mensen zijn we toch als we er wel in slagen om met honderden op lange rijen te staan kijken naar die prachtige vogels maar totaal niets willen doen om het lot van deze hongerige dieren te verbeteren.

We vragen ons af welke specialist durft te zeggen dat deze vogels niet moeten eten terwijl niemand van die specialisten ook maar één van de vogels heeft kunnen vastnemen om te voelen hoe dik of hoe mager ze zijn.

Bovendien zijn deze vogels niet van één dag honger vertrokken uit hun gebied, hebben ze er een hele lange tocht opzitten én weet bovendien niemand wanneer de vogels laatst gegeten hebben of wanneer de vogels weer eten zullen vinden of krijgen.

Het is inderdaad zo dat de gieren terug ‘naar huis’ moeten maar het is maar de vraag of ze dat zullen doen. Het blijkt trouwens al uit de verklaringen van de specialisten dat ze er zelf niet helemaal zeker van zijn dat de vogels het zullen halen, want ze halen zelf aan dat de vogels wel naar een opvangcentrum kunnen als ze toch in de problemen geraken…

Maar volgens ons is voorkomen véél beter dan genezen. Bovendien vernemen we zopas dat in Spanje de voederplaatsen onder druk van de Europese gemeenschap (wakker geschud door de Vlaamse Vogelbeschermers) terug open zijn. Er zijn dan toch nog ergens politici die hun nek durven uitsteken voor de vogels!
 

Arme gieren...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..