Aziatische luipaardkat...

Deze week werd een Aziatische luipaardkat binnengebracht in het Natuurhulpcentrum.

Op een vroege ochtend deze week stond een mevrouw aan de deur met een nogal speciale kat in een kooitje.

De kat kwam van een oud vrouwtje dat ziek was geworden en niet meer voor haar huisdieren kon zorgen. Haar huisdieren waren 5 huiskatten, die we in het Natuurhulpcentrum natuurlijk niet opvangen, maar in een aparte kamer zat ook een Aziatische luipaardkat! Geen enkel honden- en kattenasiel wilde deze kat aannemen. Logisch, want toen we in de buurt van de kooi kwamen reageerde de luipaardkat erg agressief.

Deze wilde kattensoort, die iets groter is dan een normale huiskat, leeft over geheel Azië in berggebieden, bossen en graslanden. Daar jagen ze op knaagdieren, vogels, reptielen en andere kleinere diersoorten. Bovendien houden ze erg veel van water, en jagen ze geregeld op vis.

Dikke handschoenen werden aangetrokken om de kat veilig in zijn nieuwe kooi te plaatsen. Hij blijft nu een tijd bij ons, tot we een nieuwe geschikte locatie vinden voor het dier.

Aziatische luipaardkat...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..