Aziatische luipaardkat op reis...

De Aziatische luipaardkat die al een tijd in het Natuurhulpcentrum verbleef, mocht deze week naar Frankrijk vertrekken.

Trouwe lezers van onze website herinneren zich Eros, onze Aziatische luipaardkat nog wel.

Hij kwam van een oud vrouwtje dat ziek was geworden en een oplossing zocht voor haar dieren. 5 huiskatten gingen naar een dierenasiel en Eros, de luipaardkat, werd eind september door het Natuurhulpcentrum opgevangen. Aziatische luipaardkatten zijn wat groter dan huiskatten en komen over bijna heel Azië voor, waar ze jagen op keinere diersoorten als vogels, reptielen en knaagdieren.

Een nieuwe thuis zoeken voor Eros was niet simpel, maar een tijdje geleden kwamen we in contact met "Le Parc des Félins", een prachtige dierentuin in Frankrijk. Hier hebben ze al heel wat ervaring met deze kattensoort, en ze zagen het wel zitten om een grote kooi te reserveren voor Eros.

En vrijdag was het dan zover. Eros werd gechipt en kreeg nog een laatste medische controle door onze dierenarts, vooraleer hij naar Frankrijk werd gebracht.

We zijn blij dat we ook voor dit dier een goede oplossing hebben gevonden en zijn op dit moment al druk in de weer om voor een hele hoop andere exotische dieren een nieuwe thuis te vinden...

Aziatische luipaardkat op reis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..