Baby aapje Nanuska in beslag genomen...

Afgelopen weekend werd het Natuurhulpcentrum naar Brussel geroepen. Plaatselijke agenten hadden een babyaapje aangetroffen in een winkel, het diertje zat vast met een halsketting en had een pampertje aan.

Toen onze medewerkers ter plaatse kwamen zagen ze onmiddellijk dat het om een piepjong berberaapje ging. De eigenaar van de winkel had een vage en onsamenhangende uitleg over hoe het aapje in zijn winkel terecht was gekomen. Uiteindelijk bleken er geen papieren noch vergunningen voorhanden te zijn en de eigenaar zou uit Duitsland komen.

De politie nam voor alle zekerhied contact op met de Federale overheidsdienst Dierenwelzijn en Cites en na een korte briefing werd het aapje in beslag genomen.

Berberapen staan immers niet op de positieflijst en mogen bijgevolg niet gehouden of verkocht worden. Dat het aapje een Duitse eigenaar had, is niet van belang aangezien het dier op dat moment in België aanwezig is en dus onder onze wetgeving valt.

Het berbertje, Nanuska, gedoopt stelt het goed en verblijft voorlopig in onze quarantaine. Haar kooi is omgedoopt tot mini-speeltuin vol met pluche knuffeldieren. Ze krijgt nu extra aandacht van de verzorgers want het babyaapje mist uiteraard haar moeder.

Vermoedelijk is Nanuska illegaal gevangen in Marokko en verkocht aan een Duitse toerist. Om een babyberber in handen te krijgen gaan de Marokkaanse stropers soms erg driest tewerk en vaak wordt de moeder ervoor doodgeknuppeld...

Baby aapje Nanuska in beslag genomen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..