Baby aapje wordt in beslag genomen te Brussel...

11 januari 2008

Baby aapje wordt in beslag genomen te Brussel...

Vanmiddag werd de hulp van het Natuurhulpcentrum ingeroepen voor een inbeslagname van een baby aapje. Het aapje werd door de procureur te Brussel in beslag genomen bij een particulier. De eerste opvang gebeurde door het vogelopvangcentrum van Anderlecht.

Het berberaapje van 4 maanden oud, George gedoopt, hing vast aan een halsbandje en werd als huisdier gehouden in een garagebox. Particulieren mogen sinds 2002 geen apen meer houden. We vermoeden dan ook dat dit exemplaar werd meegebracht uit Marokko.

Jonge berberapen worden in Noord-Afrikaanse landen uit de natuur geroofd om vervolgens verkocht te worden aan Westerse toeristen.

Baby George verblijft voorlopig in onze quarantaineafdeling waar we een knusse kooi voor hem inrichtten. Hij zal na het weekend worden getest op allerlei ziektes (HIV, Hepatitis, TBC,...)

Wanneer George gezond blijkt te zijn zal hij in groep gehuisvest worden bij soortgenoten. Het Natuurhulpcentrum verzorgt momenteel 12 berberapen. Al deze dieren werden in beslag genomen of er werd door de eigenaars afstand van gedaan.

Samen met Stichting AAP in Nederland proberen we een goede thuis voor ze te vinden in een dierentuin of dierenpark.
 

Baby aapje wordt in beslag genomen te Brussel...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!