Baby brilkaaiman in Natuurhulpcentrum....

Gisteren werd een jonge brilkaaiman opgevangen in het Natuurhulpcentrum.

Gisteren haalden medewerkers van het Natuurhulpcentrum de zoveelste door de koude verzwakte buizerd op. Daar aangekomen, vroegen de vinders of we hun baby brilkaaiman niet konden meenemen, want "het waren eigenlijk toch geen echte huisdieren"... Een beetje laat om hier achter te komen, maar we wilden het dier daar niet laten zitten, dus brachten we de extra patiënt mee naar het Natuurhulpcentrum.

Brilkaaimannen komen van nature voor in grote delen van Zuid-Amerika. Speciaal is dat ze zowel in zout als zoet water voorkomen. Ze leven vooral van insecten, vissen, schildpadden, slangen,... Vrouwtjes worden tot 1,5m groot, mannetjes kunnen maar liefst 2,5m groot worden. Kaaimannen kunnen erg gevaarlijk worden, en zijn daarom absoluut geen dieren om thuis te houden. De mensen die dit dier kochten wilden duidelijk "iets speciaals" hebben. Zonder na te denken kochten ze dan een kleine kaaiman, en beseften wat later dat ze een gigantische miskoop hadden gedaan. Een verhaal waar we bijna wekelijks mee geconfronteerd worden in het Natuurhulpcentrum.

Momenteel zit de kaaiman lekker warm onder een lamp in een aquarium, maar we hopen natuurlijk dat we snel een geschikte dierentuin vinden die het dier een nieuwe thuis wil geven!

Baby brilkaaiman in Natuurhulpcentrum....

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..