Baby eikelmuizen overleven afbraak schuur.

Sinds gisteren verblijven er twee jonge eikelmuizen in het Natuurhulpcentrum. Arbeiders die een schuur aan het afbreken waren in Diegem troffen een dode moedermuis en twee jongen aan.

Bij het verwijderen van golfplaten werden de jonge eikelmuizen ontdekt tussen de isolatie. Een arbeider kon de muizen in veiligheid brengen en bracht ze 's avonds naar het Natuurhulpcentrum.

Op onze intensieve zorgen zullen de jongen met veel geduld verder groot worden gebracht. Collega's van het VOC in Oostende slaagden er vorig jaar al in om jonge eikelmuizen succesvol groot te brengen en hun know-how komt nu dan ook van pas.

Eikelmuizen, ook wel fruitratjes genoemd, zijn goed te herkennen aan hun zorro-masker en lange pluizige staart. Ze leven vooral in loofbossen, bosranden, hoogstamboomgaarden en brede houtkanten. Ze zijn verzot op fruit, maar voeden zich ook met zaden, bessen, noten en insecten. Ze brengen de wintermaanden al slapend door op beschutte plaatsen.

Wie eikelmuizen een handje wil helpen kan dat door aanplant van hagen en houtkanten met streekeigen plantgoed of door het ophangen van speciale nestkasten (te koop in onze groene winkel).

Baby eikelmuizen overleven afbraak schuur.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..