Babyboom...

Het is half mei en we mogen toch wel van een heuse babyboom spreken op de 'materniteit' van het Natuurhulpcentrum. Vooral pas uitgevlogen jonge vogels die in de problemen kwamen, worden momenteel massaal binnengebracht.

Zo verzorgen onze medewerkers momenteel meer dan 314 jonge dieren: 40 eekhoorns, 18 bosuilen, 3 ransuilen, 3 kerkuilen, 1 merel, 14 spreeuwen, 35 koolmezen, 20 pimpelmezen, 5 zwarte roodstaarten, 4 witte kwikstaarten, 3 huismussen, 4 roodborstjes, 30 kraaiachtigen, 3 dasjes, 10 konijnen, 1 boomkruiper, 30 hout- en tortelduiven, 2 buizerds, 8 kieviten, 1 waterhoen, 70 eendjes en 9 grauwe ganzen.

Onze vaste dierenverzorgers kunnen deze toevloed aan hongerige diertjes natuurlijk niet alleen aan en daarom worden ze bijgestaan door onze gemotiveerde zorgouders (vrijwilligers gespecialiseerd in het grootbrengen van dieren). Van 7u30 tot 22u30 wordt er onophoudelijk gevoederd. Ook onze telefoon- en deurbel staan roodgloeiend. Dagelijks worden er meer dan 60 nieuwe patiënten binnengebracht.

We willen er wel op wijzen dat niet elke jonge vogel op de grond, in de problemen is. Jonge vogels zitten tijdens het uitvliegen regelmatig op de grond, dat is niet abnormaal. Ze oefenen hun vliegspieren en worden door hun ouders nauwlettend in de gaten gehouden. Het is dus niet nodig om elke jonge vogel die je aantreft, bij ons binnen te brengen. Bij twijfel neem je best contact met ons op via 089/854906.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..