Babyboom op couveuseafdeling...

Momenteel wordt er in het Natuurhulpcentrum druk heen en weer gerend met papflesjes en melk... Onze couveuseafdeling draait op volle toeren.

Van 's morgens tot 's avonds zijn onze medewerkers in de weer om alle jonge dieren te voeden. Twee haasjes, een jong konijntje en een recordaantal van 21 hongerige eekhoorntjes wachten ongeduldig op hun papje.

Het is al jaren geleden dat we nog zoveel jonge eekhoorns in één keer opvingen. Ondanks het warme weer van de afgelopen weken zijn de babyeekhoorns niet uitzonderlijk vroeger geboren dan andere jaren.

Eind februari, begin maart komen traditiegetrouw de eerste jonge eekhoorns binnen in ons centrum. Het warme weer zorgde wel voor een vertekend beeld: heel wat mensen zijn bij goed weer actief in de tuin, snoeien bomen en hagen, gaan wandelen en fietsen,... Daardoor werden er gewoon méér jonge eekhoorns gevonden dan andere jaren.

De opwarming van de aarde zal ongetwijfeld heel wat negatieve effecten met zich meebrengen, maar met onze eekhoorns lijkt er voorlopig nog niets aan de hand...
 

Babyboom op couveuseafdeling...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..