Babydas uit Duitsland...

Dat het Natuurhulpcentrum zelfs buiten de landsgrenzen bekend is, bleek vandaag wel heel duidelijk. Vanmorgen stond er plotseling een Duitse mevrouw voor de deur met een grote bench.

In de bench zou 'einen kleinen dachs' zitten. Gelukkig verstaat een collega Duits en verduidelijkt dat ze het heeft over een jonge das.

De dame zou het diertje hebben gevonden in een bos en zelf hebben grootgebracht. Dat wordt duidelijk wanneer ze het dasje uit de kooi haalt. Het diertje is zo tam als een hond en laat zich zelfs uitgebreid knuffelen. Allemaal erg lief, maar op deze manier kan de das natuurlijk nooit worden vrijgelaten.

Gelukkig was de Duitse dame ook tot deze vaststelling gekomen en na een zoektocht op het internet kwam ze bij ons opvangcentrum terecht.

De das stelt het ondertussen erg goed en verblijft momenteel in een binnenkooi. Aangezien we zelf nog geen jonge dassen hebben binnengekregen, gaan we nu snel op zoek naar een opvangcentrum met soortgenoten voor onze 'kleinen dachs'.

Wordt vervolgd...
 

Babydas uit Duitsland...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..