Babyvleermuizen...

Er werden vandaag verschillende babydwergvleermuizen binnengebracht.

In heel wat huizen wonen dwergvleermuizen onder het dak, in de spouwmuur of in de rolluikkasten. Vandaag werden er verschillende babyvleermuizen binnengebracht. Het zijn dwergvleermuizen waarvan de volwassen exemplaren op zich al erg klein zijn. De jongen daarvan zijn dan ook amper 2 cm groot.

De vinders troffen de dieren aan op de grond op hun terras of in de oprit. Waarschijnlijk vluchten de jonge vleermuizen voor de warmte onder de dakpannen. Bovendien is het nu de periode dat de jongen op ontdekking trekken. Terugzetten van de vleermuisjes is vaak onmogelijk en binnenbrengen bij een opvangcentrum is dan vaak ook de beste optie.

Zet de dieren in een kartonnen doosje op een handdoek en probeer ze nooit zelf melk of water te geven. De kans dat ze zich verslikken en stikken is erg groot.

Babyvleermuizen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..