Beer Byara vertrekt naar Schotland

 

Beer Byara vertrekt naar Schotland

Een jaar geleden kwam Byara als klein weesbeertje aan in het Natuurhulpcentrum. Ze werd als welpje gevonden in een bos in Moermansk (Rusland) en door mensen als huisdier opgesloten in een slaapkamer. Toen de autoriteiten het dier in beslag namen, was ze helaas al te tam geworden om terug de natuur in te kunnen.

 Het jonge beertje in de slaapkamer in Moermansk 

 Byara tijdens haar verblijf in het natuurhulpcentrum

 Byara net voor haar vertrek naar Schotland

Collega-organisatie ‘Bears in Mind’ werd door de Russische overheid benaderd en die vroegen op hun beurt of wij het diertje konden opvangen. Omdat dieren en dierenleed geen grenzen kent, vonden we het onze plicht om te helpen, ook buiten onze landsgrenzen.

Na een verblijft van 30 dagen in onze quarantaine mocht Byara naar een grote ruime buitenkooi. Hier heeft ze ongeveer een jaar lang de harten van menig bezoeker en dierenverzorger gestolen met haar ondeugende blikken en speelse acties.

Vandaag was het eindelijk de grote dag voor Byara, na enkele weken oefenen stapte ze vlot in haar transporteerkist en werd ze ingeladen voor een lange rit richting Schotland. Hier zal ze in de Five Sisters Zoo een nieuwe en definitieve thuis krijgen in het gezelschap van Eso een bruine beer die we enkele jaren geleden al hebben kunnen redden.

 Byara in haar transporteerkist

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..