Berberaapje Lady op reis...

Vandaag mocht het kleine berberaapje Lady naar Stichting Aap vertrekken...

Het was alweer een tijdje geleden, maar vandaag mocht er nog eens een aap het Natuurhulpcentrum verlaten.
Dit keer was het de beurt aan het kleine berbervrouwtje Lady. Lady werd eind juni door enkele medewerkers opgehaald in Willebroek. De eigenaars hadden het aapje een week ervoor gekocht bij iemand die het dier uit Marokko had meegesmokkeld.

Onder druk van de politiediensten werd Lady afgestaan aan het Natuurhulpcentrum. Toen Lady de eerste dag bij ons was, rook heel onze quarantaineruimte naar het bier! Blijkbaar kreeg Lady niet alleen water te drinken bij haar vorige eigenaars...
In de quarantaine werden, zoals bij elke aap, bloedstalen genomen. Uit de resultaten, die we vorige week binnenkregen, bleek dat Lady geen drager was van gevaarlijke ziektes als HIV, HTLV en Herpes, dus konden we op zoek naar een nieuwe thuis.

Toevallig werd onlangs bij onze Nederlandse collega's van Stichting Aap een mannelijke berberaap binnengebracht. Deze aap was wat eenzaam, maar omdat berbermannetjes in het wild veel tijd en energie steken in het grootbrengen van de jongen, was deze berber een ideale kandidaat om onze Lady te adopteren!

Vanmorgen bracht een medewerker Lady naar Stichting Aap. We zijn er van overtuigd dat Lady een rooskleurige toekomst tegemoet gaat!

Berberaapje Lady op reis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..