Berberapen Liesje en Jane samengezet...

Half september werd er in een park in Brussel een verweesd jong berberaapje gevonden. Het dier werd naar het Natuurhulpcentrum overgebracht, waar het – zoals alle apen – een hele tijd alleen in quarantaine moest zitten.
Bij ons kreeg het aapje de naam Jane.

Omdat berberapen sociale dieren zijn, proberen we ze altijd in groepen te zetten. Dit gaat niet zomaar omdat er een strikte rangorde heerst in zo een groep. Daarom besloten we om Jane eerst samen te zetten met een andere berberaap.

Liesje, die een gelijkaardige achtergrond heeft als Jane (als jong dier achtergelaten) werd uit de grote groep gehaald en bij Jane gezet.

Liesje moet nu de moederrol overnemen. En dat doet ze perfect. Met de bescherming van Liesje moet het zeker lukken om Jane binnen korte tijd bij de rest van de groep te zetten.
 

Berberapen Liesje en Jane samengezet...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..