Beren uit quarantaine...

Afgelopen dinsdag zijn onze twee beren, Henk en Eso, verhuisd van hun quarantaine naar een mooie buitenkooi.

U herinnert zich misschien de tragische levensloop van Henk en Eso, twee jonge bruine beren uit Albanië. Toen ze nog welpjes waren werd hun moeder door Albanese jagers doodgeschoten en belandden Henk en Eso als toeristische attractie in een kooi voor een hotel. Daar werden ze verwaarloosd en erg ondervoed aangetroffen.

Dankzij hulp van verschillende organisaties kon het duo verhuizen naar het Natuurhulpcentrum. Na een quarantaineperiode van 1 maand mochten de beren verhuizen naar een mooie buitenkooi. Daar hebben ze meer ruimte en kunnen ze klimmen, graven, zwemmen en ravotten.

Het is de bedoeling om Henk en Eso in het voorjaar 2018 te verhuizen naar hun nieuwe thuis: de Five Sisters Zoo in Schotland. Deze mooie dierentuin ving in het verleden nog al beren op uit ons centrum.

Beren uit quarantaine...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..