Berennieuws

Vorige week was een belangrijke dag voor onze 3 Litouwse beren. In de 10 maanden dat het berentrio in het Natuurhulpcentrum verbleef werd achter de schermen gezocht naar een nieuwe thuis voor hen. In de loop van dit jaar kwam Killian McLaughly op de proppen met een schitterend plan om een splinternieuw berenverblijf voor hen te maken in zijn 'Wild Ireland' dierenpark.

Vorige week donderdag 10 oktober werd de reis naar Ierland aangevat met het in slaap schieten van onze drie beren. Eenmaal ingeladen kon het avontuur beginnen. Drie medewerkers, onze grote camionette en een trailer werden hiervoor ingezet. Via Calais en de kanaaltunnel reed het konvooi door het Verenigd Koninkrijk om dan de drie uur durende ferry te nemen naar Ierland. Daar kwamen ze na een tocht van 27 uur aan. 

De beren verbleven eerst enkele dagen in een kleiner deel van hun verblijf. Op die manier konden ze wat wennen aan de nieuwe situatie, aan hun verzorgers en de accommodatie. Bovendien kon de dierenarts hen in dat kleinere verblijf gemakkelijker opvolgen. Maar deze week mocht ons berentrio dan eindelijk hun grote verblijf verkennen. Het was fantastisch om ze te zien rondrennen, ravotten, zwemmen en klimmen in hun prachtige privé natuurgebied.

We kregen vandaag enkele sprekende foto's van fotograaf Adam Rory Porter en die wilden we jullie natuurlijk niet ontzeggen:

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..