Berin Lucky stelt het goed...

Het is altijd leuk om nieuws te ontvangen over dieren die we opvingen in het Natuurhulpcentrum. Iedereen zal zich onze jonge berenwelp, Lucky, wel herinneren.

Lucky werd door de federale dienst Cites en Dierenwelzijn in beslag genomen in Henegouwen bij een dierentemmer. Ze was toen net één jaar oud. Lucky verbleef tijdens de gerechtelijke procedure enkele maanden in het Natuurhulpcentrum. Gelukkig werd ze door de overheid aan ons toegewezen waardoor we onmiddellijk op zoek konden gaan naar een nieuwe thuis voor onze zwarte knuffelbeer.

Thoiry, een groot dierenpark nabij Parijs, was geïnteresseerd en na het bekomen van de nodige vergunningen kon Lucky eind november 2007 op reis. Twee van onze medewerkers zijn haar vorige week een bezoekje gaan brengen.

Toen ze met de wagen door het berenbos reden en op Lucky riepen, gebeurde iets heel bijzonders. Plotseling kwam er een zwarte berin nieuwsgierig uit het bos gerend. Toen ze nogmaals haar naam riepen, sprong ze zonder aarzelen op de motorkap van de wagen naast hun.

Ze konden een prachtige foto maken van onze berin 'Lucky'. Fantastisch natuurlijk om te zien dat ze het prima stelt!

Berin Lucky stelt het goed...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..