Bever gevangen...

In Tienen raakte deze week een bever vast in een sluis.

De bever was via een watervalletje aan de sluis terechtgekomen in een lagergelegen deel van de sluis. Het dier kon de sluis enkel via een kilometers lange tunnel onder de stad Tienen verlaten, maar durfde dit niet en kwam telkens terug naar de sluis. De bever zat hier al minstens 5 dagen en had al die tijd niets gegeten.

Maandag deden we dan een poging het dier te vangen, maar deze mislukte. We konden nu wel de situatie beter inschatten, en dinsdag ondernamen we dan een nieuwe poging, nu met meer en beter materiaal.

Met drie grote hekken die we vanop een brug in het water lieten zakken, konden we de ingang van de tunnels afsluiten zodat de bever al niet weg kon zwemmen. Enkele medewerkers gingen met een kayak en waadpak het ondiepe water in, en daar lukte het al vrij snel om de bever in de netten te krijgen.

In het Natuurhulpcentrum werden onmiddellijk verse wilgentakken en ander voedsel gegeven, zodat het sterk verzwakte dier wat kon aansterken.

Ondanks onze pogingen het dier wat op te krikken overleed de bever spijtig genoeg in de nacht van dinsdag op woensdag.

Foto's: Griet Nijs

Album 'Bever Tienen'

Een bever raakte vast in een sluis in Tienen.

Bever gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..