Bevercursus in het Natuurhulpcentrum...

Om de steeds toenemende Limburgse beverpopulatie wat beter in kaart te brengen, organiseert de Beverwerkgroep vanaf volgende week een speciale bevercursus in het Natuurhulpcentrum.

De laatste jaren is de bever in Limburg in opmars. Deze zijn afkomstig van de uitbreidende populaties in Wallonië, Duitse Eifel en Nederland, maar ook migratie vanuit de populaties in de Dijlevallei in het Leuvense is reeds vastgesteld!
In het Natuurhulpcentrum kregen we ook al een Limburgse bever binnen die slachtoffer werd van het verkeer.


Tijd om ons wat te verdiepen op deze boeiende zeldzame soort, die na 150 jaar geleden uitgeroeid geweest te zijn, nu aan een come-back bezig is!
Daarom wordt er nu een speciale bevercursus georganiseerd.


Deelnemers aan deze cursus hebben de mogelijkheid zich nadien aan te sluiten bij de Beverwerkgroep in Limburg, en het zou leuk zijn moesten er actieve bevermonitors uitkomen, zodat we de Limburgse populatie beter kunnen opvolgen.

Ook verwerf je de kennis om nadien ecologisch verantwoorde beverexcursies te gidsen.
Indien gewenst kan je nadien ook in de Ardennen mee beverexcursies gidsen.

Datums :
Maandag 27 april om 20 uur : theorieles in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek (Industrieweg Zuid 2051
3660 Opglabbeek)
Maandag 4 mei om 20 uur : theorieles in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek (Industrieweg Zuid 2051
3660 Opglabbeek)
Maandag 11 mei om 19.00  uur : praktijkles/beverexcursie (locatie wordt op de cursus medegedeeld)
Maandag 18 mei om 19.00  uur : praktijkles/beverexcursie (locatie wordt op de cursus medegedeeld)

Zaterdag 4 juli en zondag 5 juli :  beverweekend in de Ardennen (beverdammen en beverobservaties).

De praktijkexcursies gaan door op plaatsen waar bevers zitten in het Limburgse, waar we kennismaken met hun biotopen, burchten en knaagsporen. De Maasvallei staat zeker op het programma.
Tijdens het beverweekend maken we kennis met andere beverbiotopen in de Ardennen, waar we gigantische beverdammen gaan bezoeken, en 's avonds gaan we ook op verschillende locaties bevers trachten te observeren.

Kostprijs : 15 euro
De kostprijs van het beverweekend in de Ardennen zit hier nog niet in, dit hangt af van de accommodatie waar we overnachten en het aantal deelnemers. De complete kostprijs van het beverweekend zal waarschijnlijk rond de 50-80 euro liggen, inclusief de accommodatie.

Gelieve het bedrag van 15 euro over te schrijven op rekeningnummer 979-2431289-86 met mededeling van je naam en bevercursus na inschrijving per mail of telefonisch.
Organisatie : De beverwerkgroep in samenwerking met het Natuurhulpcentrum (Industrieweg Zuid 2051
3660 Opglabbeek)

Meer info en inschrijvingen: beverwerkgroep@hotmail.com of gsm 0496/45.80.85

Bevercursus in het Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..