Bevers uit zwembad gered...

Vorige week slaagden medewerkers van het Natuurhulpcentrum erin om twee bevers uit een halfvol zwembad van een weekendhuisje te bevrijden.

Het was de eigenaar zelf die bij aankomst aan zijn vakantiewoning twee vreemde dieren in zijn zwembad aantrof. Toen even later één van de dieren zich beter liet aanschouwen, zag hij dat het om bevers ging. Het ging in totaal om drie exemplaren. Helaas was één dier al overleden. Het zwembad stond maar halfvol met water en bleek op die manier een gevaarlijke 'beverval'. De drie bevers zijn waarschijnlijk tijdens hun nachtelijke tocht in het zwembad terecht gekomen. De dieren geraakten door de 1 m steile kant niet meer uit de kuip.

Onze medewerkers slaagden erin met behulp van schepnetten op een lange steel om 2 bevers gezond en wel uit het water te vissen en even verder vrij te laten. De eigenaar engageerde zich om een loopplank te voorzien in het zwembad om dergelijke voorvallen in de toekomst te vermijden...

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..