Bezoek uit het hoge noorden

Sinds vorige week verblijft er een speciale gast uit het hoge noorden in ons centrum. Het gaat om een toendrarietgans die via de Nederlandse Dierenbescherming bij ons werd binnengebracht.

De rietgans werd op straat gevonden in de buurt van een natuurgebied. Vermoedelijk heeft de vogel een slag van een wagen gehad. Onderzoek door onze dierenarts bracht een heupontwrichting aan het licht. De gans werd een week lang behandeld tegen de pijn en ontsteking en werd klein gehuisvest. Op die manier kon de vogel voldoende rusten en na een week was de toestand al verbeterd.

De rietgans steunt al beter op haar poot en zal de komende weken nog verder revalideren. Toendrarietganzen zijn broedvogels van het hoge noorden. Daar broeden ze op de toendra's van Scandinavië en Siberië. Het zijn trekvogels die in onze streken de winter doorbrengen. Vooral de Maasvallei is een gekende pleisterplaats voor deze ganzensoort.

Met een beetje geluk zal de vogel over enkele weken terug de natuur in kunnen. We zullen dan een groep toendrarietganzen zoeken waar ons dier aansluiting bij kan vinden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..