Bezoek uit Kroatië...

Deze week hebben we een Kroatische delegatie van de Zoološki vrt Osijek op bezoek in het Natuurhulpcentrum. Aan die dierentuin is een opvangcentrum voor zieke en gewonde wilde dieren verbonden, dat helemaal wordt vernieuwd.

Om bij te leren over de do's en don'ts in de opvang, verzorging, revalidatie en vrijlating van roofvogels en carnivoren gaven onze medewerkers en dierenartsen gedurende drie goed gevulde dagen tekst en uitleg: hoe breng je jonge roofvogels groot? Hoe bereid je dassen het best voor op een vrijlating? Hoe werkt onze muizenkwekerij? Hoe hanteer je een das? Hoe behandel je de zware wondes bij vossen die in een strop terechtkwamen,...Allemaal vragen waarop we een zo duidelijk mogelijk antwoord probeerden te formuleren.

Zoals we vaak aangeven, is samenwerking met collega's in binnen- en buitenland van levensbelang. Enkel op die manier kunnen dieren in nood op een juiste manier geholpen worden. En het geven van opleidingen is een voorbeeld van een mooie samenwerking. 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..