Birman onder het mes...

Vanmiddag onderging Birman, onze poema, een spoedoperatie.

Zijn verzorgers merkten al enkele dagen op dat hij niet meer at en lusteloos op zijn plekje lag. Dierenarts Stef kwam een kijkje nemen en besloot over te gaan tot een nader onderzoek. Birman werd verdoofd en bij een eerste oppervlakkig onderzoek werden er harde bollen ontdekt in zijn darmen. Omdat het mogelijk om kankergezwellen ging werd besloten een operatie uit te voeren teneinde een beter beeld te krijgen van de situatie.

Birman werd in het operatiekwartier van dierenarts Stef onder gasnarcose gebracht. Tijdens de operatie werd duidelijk dat Birman gelukkig geen kanker had maar wel een vernauwing aan zijn dikke darm ten gevolge van een darmperforatie. Vermoedelijk is er een stukje bot in zijn darmen komen vast te zitten en heeft dat schade toegebracht. De verharde uitwerpselen konden verwijderd worden en de wonde aan zijn darmwand werd gehecht.

Na een geslaagde operatie ontwaakte Birman in een warme binnenkooi van het Natuurhulpcentrum. Hij is ondertussen goed wakker en wandelt al voorzichtig rond...

Album 'Birman operatie'

Birman onder het mes...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..