Blij met een ei...

Vandaag kreeg het Natuurhulpcentrum een deel van de opbrengst van een veilingsactie, georganiseerd door Q-music...

Dat is goed nieuws voor de geschoten blauwe reiger waarover we enkele dagen geleden op deze website al berichtten!

Sven Ornelis en Kurt Rogiers signeerden het kippenei, gelegd tijdens de opnames van hun video-clip. Dit ei werd door Q-music ten voordele van Vogelbescherming Vlaanderen op eBay geveild. De veilingsactie bracht maar liefst 685 euro op! De helft van deze opbrengst schonk Vogelbescherming aan het Natuurhulpcentrum, voor de revalidatie van de geschoten reiger.

Deze pechvogel werd enkele dagen geleden bij ons binnengebracht. Op het eerste zicht leek het dier verzwakt, maar na een grondig onderzoek bleek de reiger ook geschoten! Het röntgenonderzoek wees uit dat de kogel de kop volledig had doorboord! De hongerige reiger had het waarschijnlijk op de goudvissen van een tuinvijvertje gemunt en dat werd hem niet in dank afgenomen. Mede dankzij deze extra financiële steun kunnen we de blauwe reiger, die een hele tijd in het Natuurhulpcentrum zal moeten blijven, de best mogelijke verzorging bieden.

In de naam van de reiger, hartelijke dank aan Q-music, Vogelbescherming Vlaanderen, en natuurlijk de kopers van het ei!

Blij met een ei...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..