Bocholtse apen op de dool...

Raar telefoontje gisterenmorgen uit Bocholt. Mensen zagen 3 capucijnapen rondlopen op de daken van huizen middenin een woonwijk in Bocholt! Snel werd het verdovingsgeweer en enkele netten ingeladen, en werd een kijkje genomen.

Capucijnapen zijn erg beweeglijke dieren, en omdat ze dan nog middenin een berkenboom zaten, was het niet simpel om een verdovingspijltje af te schieten. Met een welgemikt schot kon het mannetje toch snel verdoofd worden. De twee vrouwtjes gingen op de dool, en werden niet meer teruggevonden.

Gelukkig hebben de ontsnapte dieren tot nu toe nog niet voor gevaarlijke situaties gezorgd, maar toch is het belangrijk om het Natuurhulpcentrum snel te bellen als de dieren nog opgemerkt zouden worden, zodat een nieuwe vangpoging ondernomen kan worden.

Het mannetje werd terug naar de eigenaar gebracht, omdat zijn papieren in orde waren.
 

Bocholtse apen op de dool...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..