Bosuil uit schouw gered.

Vandaag gingen medewerkers op pad om een bosuil uit een schoorsteen te redden in Lommel.

De eigenaar van de woning had op eigen houtje al een uil uit zijn schouw gekregen en terug vrijgelaten. Vervolgens plaatste hij een rooster op zijn schouw zodat er nooit nog een vogel in kon vallen. Toch hoorde zijn echtgenote opnieuw lawaai in de schouw en wat bleek: er zat nog een uil in de schouw.

Er werd contact opgenomen met het Natuurhulpcentrum en twee medewerkers gingen ter plaatse om de uil te bevrijden. Dat lukte prima maar toch moest het dier mee naar Opglabbeek voor verzorging. De vogel was immers van kop tot teen bedekt met roet. Ook de ogen, neus en bek zaten vol met het zwarte stof.

Vanavond zal de bosuil worden schoongeblazen, wordt neus en bek gespoeld en krijgt de vogel extra vocht toegediend. We verwachten dat de uil over enkele dagen terug vrij kan. Momenteel zijn bosuilen volop op zoek naar geschikte nestgelegenheden en een schoorsteen lijkt een beetje op een holle boom. Wie al dit dierenleed wil voorkomen legt best een roostertje op de schouw.

Bosuil uit schouw gered.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..