Bosuil vast in schouw...

20 maart 2013

Bosuil vast in schouw...

Ondanks het slechte weer, zijn sommige vogels toch al druk bezig een geschikte nestplaats te zoeken.

Zo ook een bosuil die dacht in een schoorsteen dé ideale boomholte gevonden te hebben. Het dier sprong erin, viel 8 meter naar beneden en raakte er op eigen kracht natuurlijk niet uit.

De bewoners van het huis hoorden de bosuil vanuit hun woonkamer flapperen en krabben in een wanhopige poging naar boven te klimmen, en namen contact met ons op.

Spijtig genoeg was er geen kachel waarlangs we de vogel konden bevrijden, dus moesten we het dak op. Hiervoor hebben we klimmateriaal om veilig de schoorsteen te bereiken. Een roostertje omwikkeld met kleverige vliegenvangers lieten we vervolgens in de schoorsteen zakken, en de bosuil bleef onmiddellijk vastkleven zodat we hem maar naar boven moesten trekken.

Voor deze vogel liep het goed af, maar spijtig genoeg zijn er heel wat anderen die niet ontdekt worden en een trage hongerdood moeten ondergaan. Daarom proberen we mensen altijd te overtuigen een roostertje op de ingang van de schoorsteen te plaatsen. Iets heel simpels, maar wat wel veel dierenleed kan voorkomen!

Bosuil vast in schouw...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!