Bronstige lama...

24 november 2008

Bronstige lama...

Deze week werd in het Natuurhulpcentrum een lama opgevangen. Deze grote familieleden van de kameel worden soms als huisdier gehouden, maar de eigenaars van “onze” lama konden er niet meer voor zorgen en zochten een nieuwe thuis voor hun huisdier.
Met behulp van twee lasso’s en enkele stevige krachten werd de lama in een paardentrailer overgebracht naar het Natuurhulpcentrum.

Lama’s zijn dieren die niet in het wild voorkomen. De oorspronkelijke wilde lama’s zijn guanaco’s. Enkele duizenden jaren geleden werden deze gedomesticeerd tot de huidige vorm.

In het Andes-gebergte van Zuid-Amerika worden lama’s massaal gebruikt als lastdier. Ze kunnen enorm zware belasting dragen over smalle rotsrichels en hun dikke wol wordt gebruikt om warme kledij te maken. Ideaal dus voor het koude en onherbergzame Andes-gebied.

Momenteel zit de lama in ons groot stuk bos, maar voederen lukt niet altijd zonder problemen. Onze lama is namelijk een bronstig mannetje die zijn lusten graag op onze medewerkers wil botvieren… Die zien dit dan weer niet zo zitten, waardoor het dier altijd met een stevige borstel op afstand moet gehouden worden.

Ondertussen zijn we op zoek naar geïnteresseerden die onze lama willen adopteren, liefst iemand met een stevige omheining en enkele knappe vrouwtjes-lama’s…
 

Bronstige lama...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!