Bruine kiekendief langs fietspad...

Limburg is een fietsparadijs met honderden kilometers fietspaden door bossen en velden. Daarom gebeurt het ook geregeld dat fietsers een dier in nood vinden langs zo een fietsroute. Dat gebeurde ook vorige week: we kregen een telefoontje van een mevrouw die langs een fietsroute in Dilsen een gewonde roofvogel tussen de braamstruiken had zien liggen. De vindster kon helaas niet op ons wachten om de juiste plaats aan te wijzen, maar ze kon ons wel uitleggen waar we ongeveer moesten zoeken. Bovendien had ze het goede idee van een zakdoek aan de boom te vinden op de plaats waar het dier lag, zodat we het toch gemakkelijker zouden kunnen vinden. En ja, toen we op het juiste fietspad zaten, zagen we al vlug een zakdoek hangen. Pal eronder lag de onfortuinlijke vogel. Het bleek om een zeldzame bruine kiekendief te gaan.
Hoewel hij kiekendief heet, eet hij geen “kiekens”, maar wel vooral muizen en kikkers. De vogel is er erg aan toe, hij kan niet meer op zijn poten staan; vermoedelijk heeft hij landbouwgif binnengekregen. We haastten ons dus naar de dierenarts.
De vogel zal nu voorlopig in het Natuurhulpcentrum moeten verblijven om te herstellen.
 

Bruine kiekendief langs fietspad...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..