Brunhilde verkent de Balkan...

13 september 2018

Brunhilde verkent de Balkan...

Bruine kiekendief Brunhilde die ondertussen welgeteld 35 dagen op vrije 'voeten' is, stelt het prima en verkent momenteel de Balkan.

Brunhilde werd op 10 augustus voorzien van een GPS-zender en vrijgelaten in het vijvergebied Midden-Limburg. Van daaruit ging ze er pijlsnel vandoor en in geen tijd vloog ze via Duitsland tot in de Oostenrijkse Alpen. Daar bleef ze enkele dagen rondhangen en pendelde daarbij tussen enkele rietgebieden waar ze kon rusten en voedsel vond. Daarbij zien we dat ze erg vaak gebruik maakt van Europees beschermde Natura 2000 gebieden.

Enkele dagen geleden is Brunhilde weer vertrokken en vliegt ze zuidwaarts langs de Adriatische kust. Ze passeerde Slovenië, Kroatië en op dit moment verblijft ze in een natuurgebied langs de kust van Bosnië-Herzegovina. De route die ze neemt staat bekend als de Adriatic Flyway. Jaarlijks migreren in voor- en najaar miljoenen vogels langs de Adriatische kust richting Afrika of terug naar hun broedgebieden in het Noorden.

De vogels staan bloot aan tal van gevaren: windmolens, hoogspanningskabels en vooral de illegale jacht. We hopen dat Brunhilde haar tocht veilig kan verderzetten en we houden jullie graag op de hoogte van haar verdere reis...

Om jullie een idee te geven van de gebieden waar Brunhilde is gepasseerd of momenteel verblijft en de gevaren waar ze aan wordt blootgesteld, delen we hieronder een informatieve trailer over de Adriatic Flyway...

Adriatic Flyway from invida on Vimeo.

Brunhilde verkent de Balkan...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!