Brutus doet het goed...

5 mei 2010

Brutus doet het goed...

Brutus, de mishandelde Franse circusleeuw, die vanuit het Natuurhulpcentrum vertrok naar zijn nieuwe thuis in het Drakenstein Lion Park in Zuid-Afrika stelt het prima.

Brutus had het na zijn 11 uur durende vlucht vanuit Schiphol naar Cape Town wat moeilijk om te wennen aan het Zuid-Afrikaanse klimaat. Hij veranderde immers van 10°C in België naar 35°C in Afrika. Het duurde aanvankelijk dan ook enkele uren voordat Brutus uit zijn transporteerkist wilde komen om zijn nieuwe verblijf te verkennen.

Brutus heeft een verblijf van enkele hectares groot helemaal voor hem alleen. Hij kan de andere leeuwen van het park wel zien en ruiken, maar had daar in eerste instantie geen behoefte aan. Brutus verbleef de eerste weken dan ook wat verscholen tussen de struiken. Enkel om te eten en te drinken zagen de verzorgers hem verschijnen.

Sinds kort is Brutus helemaal gewend aan zijn nieuwe thuis en laat hij zich uitgebreid bewonderen. Voorlopig zal Brutus nog alleen in zijn ren blijven. De leeuwenverzorgers van het Drakenstein Lion Park gaan hem heel langzaam laten wennen aan de andere leeuwen. We zijn heel blij dat het met onze Brutus zo goed gaat en hopen dat hij nog heel lang mag genieten van zijn luilekkerleventje daar...

Brutus doet het goed...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!