Buizerd met hagel doorzeefd...

Het jaar is nog maar net begonnen en we worden alweer geconfronteerd met de keiharde realiteit.

Gisteren werd er een geschoten buizerd binnengebracht uit Maaseik. Deze beschermde roofvogel werd, volledig doorzeefd met hagel, terug gevonden in het domeinbos 'Aartshouw' te Opoeteren.

De vogel kan onmogelijk ergens anders geschoten zijn en vervolgens verder zijn gevlogen. De buizerd vertoont immers een dubbele vleugel- en pootbreuk, zonder rekening te houden met de 32 hagelbolletjes in zijn lichaam.

Na de gruwel van tientallen geschoten en vergiftigde roofvogels in het voorjaar 2006, beloofde de jagerij aan sensibilisatie te doen... Misschien kunnen ze deze campagne komend voorjaar overdoen?

Want ook onze collega's van het opvangcentrum te Heusden-Zolder werden dit jaar al met jachtmisdrijven geconfronteerd. Zij vingen enkele dagen geleden ook al een vergiftigde buizerd, een geschoten sperwer en een geschoten buizerd op.

Is het startschot gegeven voor een nieuwe massale afslachting van beschermde roofvogels?

We vragen iedereen een oogje in het zeil te houden en eventuele jachtmisdrijven onmiddellijk te melden...
 

Buizerd met hagel doorzeefd...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..