Buizerd uit de lucht geknald...

Vanmiddag kreeg ons centrum een oproep over een geschoten buizerd uit Kortessem.

De melder hoorde een schot en zag de roofvogel uit de lucht vallen. Toen hij de spartelende vogel ging oprapen zag hij 8 jagers vlakbij in een populierenbos jagen.

Het is duidelijk dat één van de jagers zijn boekje te buiten is gegaan. In België zijn immers alle roofvogels bij wet beschermd.

Het feit dat zijn 7 medejagers hem niet hebben tegengehouden, bewijst nog maar eens dat het afschieten van beschermde vogels als normaal wordt beschouwd in de jagerij!

De vogel is momenteel buiten levensgevaar maar heeft wel een gebroken vleugel en een diepe schotwonde overgehouden aan zijn avontuur.

De bevoegde boswachter en de plaatselijke politie kwamen ter plaatse voor de vaststellingen. Verder onderzoek zal nu uitwijzen wie de buizerd heeft geschoten...
 

Buizerd uit de lucht geknald...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..