Bultkrokodil en slangen opgevangen...

Vandaag moesten onze medewerkers naar Nederland om een lading reptielen op te halen.

De Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn nam contact met ons op over een volledig verkommerde dierenwinkel die zijn deuren sloot. In de winkel bevonden zich nog enkele reptielen, waaronder een krokodil.

Onze medewerkers reden naar daar, en troffen enkele dieren in schrijnende omstandigheden aan. Drie tapijtpythons en een koningspython lagen allemaal samen in een kleine bak waarin zich ook al verschillende vervellingen bevonden. Dit betekent dat de dieren al lange tijd in deze bak zaten. In een blauw zwembadje zwom een bultkrokodil van 1m30 tussen de goudvissen en kois. Het water was zo smerig dat de krokodil niet meer te zien was zodra het dier volledig ondergedoken was!

Bultkrokodillen, genoemd naar de knobbel op hun snuit, komen van nature voor in Midden-Amerika en kunnen tot 3m groot worden. Omdat de soort ernstig te lijden heeft gehad onder de handel in krokodillenleer, wordt hij beschermd door de CITES-wetgeving, waardoor het dier enkel met een CITES-certificaat kan verhandeld worden.

Wanneer alle dieren volledig gecontroleerd zijn op mijten en mogelijke ziektes of kwetsuren, mogen ze naar onze grotere terraria totdat we een geschikte herplaatsinglocatie hebben gevonden.

Bultkrokodil en slangen opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..