Caracals uit oorlogsgebied opgevangen

Vannacht zijn ze veilig en wel toegekomen: de 2 caracals die vanuit Oekraiëns oorlogsgebied geëvacueerd werden...

Twee medewerkers reden gisteren naar de Poznan Zoo in Polen om daar 2 Afrikaanse caracals op te halen. De dieren werden een maand geleden vanuit een opvangcentrum in Kiev in allerijl overgebracht naar Polen. De hachelijke situatie rond Kiev zorgde ervoor dat de medewerkers van het plaatselijke opvangcentrum hun moed bijeen raapten en noodtransporten organiseerden van dieren richting het veilige Polen. Eerder ving het Natuurhulpcentrum ook al 2 leeuwenwelpen op uit het oorlogsgebied.

De caracals, een koppeltje, stellen het goed. Na hun trip van ruim 10 uur bekomen ze nu in alle rust in onze quarantaine. Ze kregen vanmorgen kip te eten en dat smaakte duidelijk. Voorlopig zal het koppel nog 2 maanden in onze quarantaine moeten verblijven. Daarna verhuizen ze naar een ruimer verblijf en kan de zoektocht naar een definitieve bestemming beginnen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..