Cathy bij de andere berberapen...

Al een poosje geleden werd Cathy, een berberaap die al even bij ons verbleef, samengevoegd met de andere 3 berbers.

De samenvoeging verliep niet helemaal zoals we hoopten.
Cathy mist veel apen-manieren die essentieel zijn om te kunnen communiceren met haar soortgenoten, en dat veroorzaakte geregeld conflicten.
Met drie tegen één was de strijd ongelijk en moest Cathy het soms zwaar ontgelden.

Uiteindelijk werd Cathy bij Drieske in de kooi geplaatst, en werden Monica en Habibi even afgezonderd. Zo kon de leider van de groep kennis maken met Cathy, zodat ze in de toekomst misschien beschermd zou worden door Drieske als er weer eens ruzie kwam.
Na een tweetal weken werden alle apen weer herenigd en dit verliep wonderwel zonder al te veel problemen.

Berberapen hebben namelijk een strikte hiërarchie die nauwgezet nageleefd moet worden om problemen te voorkomen. En daar moet je de signalen voor kennen die berbers gebruiken.

Voor Cathy werd het een harde les, maar gelukkig leert ze vlug bij en kan ze min of meer voorkomen dat ze voortdurend op haar kop krijgt.
Tegenwoordig wordt er nog nauwelijks ruzie gemaakt in de groep.

Het enige probleem waar we ons toch wat ongerust over maken is het feit dat ze zich laat domineren door Habibi. Habibi is het jongste aapje uit de bende, en zou normaal gezien het laagst in de rangorde staan. Ze krijgt echter steun van Drieske en Monica en dat weet ze maar al te goed.
Cathy is bang van haar en daar maakt Habibi gretig misbruik van. Het kleine duiveltje laat geen kans onaangeroerd om Cathy weer eens tot tegen het dak te jagen, tot vervelens toe.

We hopen nu dat Cathy zich op een dag toch gaat weren zodat Habibi haar plaats weer kent in de groep.

Een andere zorg is dat Cathy nog geen deel uit maakt van het 'berber-gezinnetje' Drieske, Monica en Habibi. Dit gezinnetje slaapt gezellig samen, vlooien elkaar en zoeken elkaar vaak op. Cathy valt hier wat uit de boot en brengt haar dagen alleen door.

Hopelijk wordt ze op termijn ook geaccepteerd en opgenomen in het groepje.

Cathy bij de andere berberapen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..