Checkup voor Mao en Mia

14 februari 2019

Checkup voor Mao en Mia

Vanmorgen kregen leeuwen Mia en Mao een uitgebreide medische checkup. Dierenartsen Stef en Roxanne waren de hele voormiddag in de weer. Het medische team werd bovendien bijgestaan door een schoonheidsteam: twee hondentrimsters hielpen Mao van zijn klitten af...

Mia en Mao, broer en zus werden door het Natuurhulpcentrum gered uit erbarmelijke omstandigheden bij een 'animal handler' in Frankrijk. De man in kwestie trainde de dieren voor gebruik in films, reclamespotjes en documentaires. Zijn bedrijf ging echter failliet en daarmee verdwenen ook de zorgen voor zijn dieren. 

Mia en Mao verblijven sinds hun aankomt in Oudsbergen in onze quarantaineafdeling. Vooral over Mao maakten we ons grote zorgen. Hij liep kreupel, miste een stuk staart en zijn prachtige manen zaten vol klitten en vuil. We wisten niet hoe erg het gesteld was met deze leeuw en vandaag kwam er eindelijk een einde aan die onzekerheid. 

Zowel Mao als Mia werden verdoofd, ontwormd, uitgebreid onderzocht en er werd bloed getrokken. Bij Mao gingen we een stapje verder, hij moest mee naar de operatiekamer. Daar werd een RX genomen van zijn bekken, werd de lelijke wonde aan zijn staart verzorgd. Maar er stond ook een team van 2 hondentrimsters klaar om Mao van zijn klitten af te helpen. Met man en macht werd er gewerkt aan de slapende Mao: dierenartsen, dierenverzorgers en de hondentrimsters werkten ruim een uur aan hem. 

De conclusie van het hele onderzoek is voorzichtig positief. De RX van zijn heupen toont geen ernstige gebreken, zijn staart kon netjes gehecht worden en zijn manen zien er terug uit zoals die van een knappe, nette mannetjesleeuw. We hopen dat ook het bloedonderzoek van beide leeuwen positief zal zijn. Pas dan kunnen beide dieren binnenkort verhuizen naar een groot buitenverblijf.

 


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!