Chimpansee Judith overleden...

Het ondenkbare is gebeurd... Judith, één van de drie chimpansees is zaterdag 28 augustus overleden. Ze is helaas niet meer ontwaakt uit haar narcose die ze voor het transport van Vorst naar Opglabbeek kreeg.

Waarschijnlijk heeft ze het niet gehaald door een combinatie van ouderdom, Judith was 50 (!), overgewicht en de stress. Opvallend was dat ze wel even ontwaakte bij aankomst, maar vervolgens weer in een diepe slaap viel, wat overigens normaal is bij dieren die verdoofd zijn.

Dit is een zware domper op het hele verhaal en ons medeleven gaat dan ook uit naar de eigenares van Judith die haar al zo'n 30 jaar verzorgde als ware het haar eigen kinderen.

Ook met Tina gaat het niet helemaal naar wens. Haar kreupelheid is erger dan eerst werd aangenomen. Verdere stappen betreffende Tina verneemt u later. Nakima is er gelukkig veel beter aan toe en verkende reeds klaarwakker onze kooien. Ze blijkt een nieuwsgierige deugniet te zijn waarvoor je zeker moet uitkijken, want ze kan wel eens vals zijn!
We hopen u snel de eerste foto's van de chimps te tonen van zodra alles op pootjes staat.
Ook krijgt u hier later meer informatie over Tina en Nakima.

Chimpansee Judith overleden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..