Chimpansee Nakima...

Nakima, onze chimpansee maakt het goed.
Ze verblijft nu al zo'n 4 maanden in ons opvangcentrum in afwachting van een betere oplossing.
Haar twee vriendinnen haalden de overplaatsing helaas niet. Beide chimpansees waren in zeer slechte conditie. Judith stierf nog tijdens het transport en Tina overleefde haar operatie niet.

Nakima echter blaakt van gezondheid dus dat zit al dik in orde. Het probleem situeert zich ergens anders.
Chimpansees zijn zéér intelligente dieren dus ze zijn snel verveeld. Nakima is daarbovenop levenslang oververwend door haar eigenares zodat haar aandacht en interesse voor iets leuks erg vlug verslapt.

Daarom proberen we steeds nieuwe dingen te verzinnen om haar bezig te houden zodat ze zich niet hoeft te vervelen. Want zeg nu zelf, zit maar eens in je eentje hele dagen in een kooi...

Het contact met haar verzorgers verloopt al stukken minder vijandig als in het begin. Sommigen mogen haar strelen en Wouter, de vaste verzorger, mag zelfs haar nagels knippen. (zie foto)
Toch blijft het goed uitkijken, want chimpansees kunnen erg onberekenbaar zijn en het zijn dus absoluut geen geschikte huisdieren!

Hoe dan ook, vervelen doet ze zich toch geregeld, en dat maakt haar nogal neerslachtig.
Om die reden experimenteren we met Veterinaire natuurgeneeskunde. Hiervoor werken we samen met Petra Postma die hiervoor een opleiding volgde. De geneeskunde bestaat uit therapieën op natuurlijke basis zoals o.a. aromatherapieën en 'Bach-remedies' die het haar een beetje rooskleuriger laten inzien of toch op zijn minst een verrijkende werking kunnen geven.

Ook kwamen er enkele collega's van Stichting Aap op bezoek vorig weekend.
Zij kwamen een kijkje nemen naar Nakima en ons centrum. Met hen overleggen we momenteel over mogelijke oplossingen voor Nakima.

Nieuws hierover volgt later op deze website.

Chimpansee Nakima...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..