Ciam en Nelson op weg naar Afrika...

Vanmorgen, in alle vroegte, werden onze twee mannetjesleeuwen Ciam en Nelson in hun transportkisten gelokt. Toen de schuifdeur achter hen dichtviel, begon hun spannende reis naar een nieuwe thuis.

De 3-jarige Ciam werd door het Natuurhulpcentrum gered uit de achtertuin van een dubieuze particulier in Frankrijk. De man had Ciam gekocht van een circus. Nelson, ondertussen 17 jaar, is afkomstig uit een Franse dierentuin die werd gesloten wegens wantoestanden. De Belgische eigenaar werd veroordeeld en zit een gevangenisstraf uit.

Beide dieren zullen ruim 30u onderweg zijn naar hun eindbestemming: het ‘Big Cat Sanctuary’ van de Born Free Foundation in het prachtige Shamwari Game Reserve, Zuid-Afrika.

Daar vinden onze leeuwen zoveel meer dan hier in België: een perfect klimaat, elk hun eigen omheinde ren van 3 ha groot, de best mogelijke verzorging en soortgenoten in de buurt. En dat is waar het Natuurhulpcentrum dag in, dag uit aan werkt: wilde dieren een tweede kans bieden op een beter bestaan…

Ciam en Nelson op weg naar Afrika...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..