Ciam en Nelson op weg naar Afrika...

4 mei 2017

Ciam en Nelson op weg naar Afrika...

Vanmorgen, in alle vroegte, werden onze twee mannetjesleeuwen Ciam en Nelson in hun transportkisten gelokt. Toen de schuifdeur achter hen dichtviel, begon hun spannende reis naar een nieuwe thuis.

De 3-jarige Ciam werd door het Natuurhulpcentrum gered uit de achtertuin van een dubieuze particulier in Frankrijk. De man had Ciam gekocht van een circus. Nelson, ondertussen 17 jaar, is afkomstig uit een Franse dierentuin die werd gesloten wegens wantoestanden. De Belgische eigenaar werd veroordeeld en zit een gevangenisstraf uit.

Beide dieren zullen ruim 30u onderweg zijn naar hun eindbestemming: het ‘Big Cat Sanctuary’ van de Born Free Foundation in het prachtige Shamwari Game Reserve, Zuid-Afrika.

Daar vinden onze leeuwen zoveel meer dan hier in België: een perfect klimaat, elk hun eigen omheinde ren van 3 ha groot, de best mogelijke verzorging en soortgenoten in de buurt. En dat is waar het Natuurhulpcentrum dag in, dag uit aan werkt: wilde dieren een tweede kans bieden op een beter bestaan…

Ciam en Nelson op weg naar Afrika...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!