Compostbuizerd...

Gisteren werd het Natuurhulpcentrum opgeroepen voor een rondvliegende buizerd in een gigantisch grote hal van 30m hoog in composteerbedrijf Ecowerf in Wilsele . De buizerd vloog er al enkele dagen rond en verliet de hal niet, ondanks de openstaande poort.

Dat een buizerd vast raakt in een hal is vrij uitzonderlijk . Meestal zijn het sperwers of af en toe haviken die bij het belagen van hun prooivogel die tot in een hal volgen en de weg naar buiten niet meer terugvinden .

Deze hal was wel erg hoog, maar gelukkig waren heel bovenaan, 30m boven de grond, enkele kranen waar we konden opstaan . Omdat de buizerd continu op en neer vloog, kon hij snel met een gewoon schepnet in de vlucht gevangen worden , zodat we geen mistnet moesten spannen, wat natuurlijk veel tijdrovender zou zijn.

De buizerd was niet verzwakt, zodat hij ter plaatse vrijgelaten kon worden .

Compostbuizerd...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..