Cursus dakklimmen...

Woensdag trokken drie medewerkers van het Natuurhulpcentrum naar het bedrijf "Condor Safety" in Roeselare voor een cursus dakklimmen.

Jaarlijks moeten we tientallen keren vogels uit schoorstenen bevrijden. Soms kunnen we ze gewoon langs onder uit de schouw halen, maar nog vaker is dit onmogelijk en moeten we het dak op om via de opening van de schoorsteen de pechvogels, vaak kauwen of bosuilen, eruit te vissen.

Omdat we dit soort interventies steeds vaker moeten doen en dit niet altijd zonder gevaar is, werd beslist om enkele medewerkers uit te sturen voor een gespecialiseerde cursus "dakklimmen".

De firma Condor Safety uit Roeselare kon ons hierbij helpen. Zij bieden dergelijke cursussen aan en verkopen het nodige materiaal.

Gedurende de hele dag kregen we uitleg over de te gebruiken technieken bij interventies op hoogte, en werd aangeleerd hoe we op een veilige manier, zonder kans op ongelukken, de schoorsteen kunnen bereiken.  

Naast de cursus werd ook een materialenset aangekocht, zodat alles in de toekomst nog veiliger kan gebeuren.

Ondertussen zijn onze medewerkers druk aan het oefenen, zodat alle technieken perfect gekend zijn vooraleer het voorjaar er terug aankomt, wanneer we de meeste "schoorsteenslachtoffers" moeten helpen...

Cursus dakklimmen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..