Cursus tuinvogels in de winter

Altijd al willen weten wat dat vreemde vogeltje was dat in de winter aan uw vetbollen hangt? Vraagt u zich ook af waarom ganzen en kraanvogels in een V-vorm vliegen en vooral waar ze naartoe vliegen in het najaar? Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord tijdens onze cursus 'Tuinvogels in de winter'.

De cursus bestaat uit twee delen:

Zaterdagavond 22 november: Vogelkenner en -ringer Karel Sauwens laat u kennismaken met de meest voorkomende wintergasten in onze tuinen. Hij leert jullie in een oogopslag om dat onbekende vogeltje uit uw tuin te herkennen.

Zaterdagavond 29 november: Bioloog Michiel Aerts vertelt u meer over de aanpassingen van dieren aan de winter, migratiepatronen, praktische tips om uw tuin winterklaar te maken en om vogels te voederen.

De kostprijs voor beide dagen is 10 euro, inschrijven kan via 089/854906. De cursus gaat door in de Lindezaal van het Natuurhulpcentrum telkens van 20u-22u (inclusief een korte pauze).

Alvast van harte welkom!

Cursus tuinvogels in de winter

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..