Dagelijkse kost...

Je wordt het bijna gewoon hier in het Natuurhulpcentrum. Vergiftigde roofvogels hier, geschoten roofvogels daar... Het is allemaal dagelijkse kost, JAMMER GENOEG!

Gisteren kwam er nog een geschoten sperwer én een vergiftigde steenmarter binnen.

Vanmiddag werd er opnieuw een rode wouw opgehaald. De vogel lag langs een fietspad te Houthalen-Oost.

Omdat het dier helemaal niet mager was noch breuken of andere verwondingen vertoonde, is het overlijden van deze zeldzame roofvogel alleszins erg verdacht!

Aminal Afdeling Natuur zal het kadaver opsturen voor toxicologisch onderzoek.

En dan durft de jachtvereniging in een persconferentie vanmiddag ook nog te beweren dat ze er nog niet zeker van zijn dat deze praktijken gebeuren door hun medejagers.

Wel, bekijk dan de nieuwsberichten van de laatste 10 dagen maar eens... Dan zie je genoeg bewijzen van de georganiseerde verdelging van roofdieren door de jagers!

Dit kunnen echt geen particulieren zijn die hun kippen beschermen of een boze duivenmelker! Dit is het systematische werk van jagers die hun boekje te buiten gaan.

We kunnen ondertussen al een kruiwagen vullen met al die hagelbolletjes...
 

Dagelijkse kost...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..