Dakklimmen om vogels te redden...

Elk voorjaar worden onze medewerkers opgetrommeld om vogels uit schoorstenen te redden... Hiervoor gingen enkele kloeke personeelsleden op cursus bij Condor Safety in Menen.

Het voorjaar begint langzaam zijn intrede te doen en bij heel wat vogels begint het ook te kriebelen. Holenbroeders als kauwen en uilen durven een schoorsteen nogal eens te verwarren met een holle boom, met alle gevolgen van dien.

Onze medewerkers staan dan voor twee uitdagingen. Ten eerste moeten ze veilig de schoorsteen zien te bereiken en ten tweede moeten ze de vogel er uit zien te 'vissen'. Voor het veilig betreden van daken zijn zes medewerkers op cursus geweest bij de gespecialiseerde firma Condor Safety. Zij bieden professionele training aan mensen die moeten werken op hoogte.

Onze medewerkers zijn ondertussen geroutineerd in het redden van vogels uit schoorstenen en zullen, indien nodig, uw dak beklimmen om de klus te klaren. Maar zoals steeds is 'voorkomen beter dan genezen' en raden we iedereen aan om een rooster op de schoorsteen te leggen. Op die manier kunnen er geen vogels in nestelen. Dat is goed voor de vogels en voor uw woning...

Dakklimmen om vogels te redden...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..