Damhert langs de autostrade...

Voormiddag kregen we een telefoontje van de Federale Verkeerspolitie. Langs de autostrade E314, ter hoogte van Heusden-Zolder, lag een gekwetst damhert, dat dringend opgehaald moest worden.

Met een team van het Natuurhulpcentrum werd een kijkje genomen. Daar aangekomen, bleek het damhert in de middenberm te liggen. Hierdoor was het moeilijk te bepalen of het damhert echt gekwetst was, of dat het gewoon van de schrik in het gras was gaan liggen.

De politie besliste daarom om de autostrade in beide richtingen af te sluiten. Een drastische, maar belangrijke beslissing. Wanneer het damhert op de autostrade zou terechtkomen, zou dit een levensgevaarlijke situatie zijn voor de voorbijrijdende automobilisten.

Toen het verkeer was stilgelegd, werden 2 grote netten over de autostrade gespannen, waarin het damhert snel gedreven kon worden.

In totaal is de autostrade niet meer dan 5 minuten afgesloten geweest, zodat de verkeershinder beperkt bleef.

Het damhert had een kwetsuur aan zijn rechterachterpoot. Wanneer de poot volledig genezen is, kunnen we op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar.
 

Damhert langs de autostrade...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..