Damhert naar de kapper...

Deze voormiddag werd door enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum een damhert gevangen dat een kapsalon binnengelopen was! Het dier werd na het vangen terug naar de eigenaar gebracht.

In het Natuurhulpcentrum maken we soms soms de meest bizarre situaties mee. Neem nu deze morgen, toen we een telefoontje kregen van de politie van Maaseik.

We zouden zo snel mogelijk naar kapsalon "Colors" in het centrum van Maaseik moeten komen, want een damhert was door de openstaande deur naar binnen gelopen! Moeilijk om te geloven, maar we gaan toch, geladen met enkele netten, een kijkje nemen. Rond het kapsalon staan inderdaad enkele dames te wachten, want binnen op de vloer ligt effectief een stevig damhertvrouwtje! De kapper vraagt om voorzichtig te zijn met de spiegels en ruiten, maar nog voor er iets kon gebeuren zat het damhert al vast in het net en duiken Roland en Sam er bovenop.

Voorzichtig wordt het hert uit het net gehaald en terug bij de eigenaar afgeleverd. Het hert heeft er gelukkig geen kwetsuren aan overgehouden.

Damhert naar de kapper...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..