Damhert vast in poort...

Vanmiddag werd een in een poort vastgeraakt damhert bevrijd door enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum.

Vanmiddag kregen we een paniekerig telefoontje uit Rotem. Eén van de damherten die in een grote weide zaten, was terechtgekomen tusssen de spijlen van een grote poort, en kon geen kant meer uit. De eigenaars hadden al drie dierenartsen opgebeld, en geen enkele wilde langskomen om het vastzittende dier te helpen.

Enkele medewerkers haastten zich naar Rotem om het damhert te bevrijden.

We krijgen geregeld oproepen binnen van reeën die op dergelijke manier in de problemen zijn geraakt. Reeën zijn erg stressgevoelige dieren die vaak in paniek door de poort willen springen. Hun bekken is echter breder dan hun hoofd, dus komen ze vaak vast te zitten tussen de spijlen.

Bij damherten hebben we dit nog niet veel meegemaakt. Gelukkig kon dit damhert snel losgemaakt worden, zonder de poort te beschadigen.

Ondertussen loopt het hert al terug rond in de weide, samen met zijn soortgenoten.

Damhert vast in poort...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..